logo
Monte Velho white - Portugal

Monte Velho white - Portugal, Aanbieding

Op voorraad: Ja

(algemene tekst)

HERKOMST

Portugal

ASSEMBLAGE

Antão Vaz, Roupeiro en Perrum.

KARAKTER

Deze wijn is uitgeroepen door het toonaangevende blad "Perswijn". In de voorjaar/zomer editie van 2015 is deze wijn verkozen tot winnaar in de serie "witte wijn met een prijsrange van € 7,50 tot € 10,00

Een licht strogele kleur. In de geur zijn het vooral fruitindrukken van steenfruit en citrus die naar voren komen. De smaak is stevig en goed in balans waarin ook het fruit de hoofdrol speelt.
Een bijzonder lange afdronk.

SERVEREN

Smaaktype Smaakvol & complex
Wijn & spijs Sjiek: bij heek, in de oven gegaard met veel knoflook. Stoer: bij een pizza capricciossa. Cool: bij geroosterde pompoen met aceto balsamico en amandelen.

EXTRA INFO

Monte Velho is de meest verkochte merkwijn in Portugal
In het hart van de Alentejo-regio, 180 km ten oosten van Lissabon in Reguengos de Monsaraz, ligt Herdade do Esporão. Een jong, hypermodern wijnhuis waar een jong team van wijnmakers (David Baverstock, Sandra Alves en Luis Patrão) gaat voor de allerhoogste kwaliteit wijnen. Hun lijnen 'Esporão' en 'Monte Velho' scoren keer op keer hoog in wereldwijde wijncompetities. Herdade do Esporão werd in 2011 gekozen tot wijnbedrijf van het jaar door Essência do Vinho, het gerenommeerde Portugees vakblad.

Land : Portugal
Kleur : wit
€ 6,95 € 7,95

Wijn bestellen? Plaats hier uw bestelling?