logo
Monte Velho red - Portugal

Monte Velho red - Portugal, Aanbieding

Op voorraad: Ja

(algemene tekst)

HERKOMST

Portugal

ASSEMBLAGE

Aragones, Trincadeira, Castelão, Tinta Caiada

KARAKTER

Helder robijnrood van kleur. In de geur veel fruit van bijvoorbeeld rode bessen en lichte toasty accenten van het eikenhout. Ook in de smaak komen deze weer terug, vooral de zachte tannine structuur is plezierig bij deze wijn.

Monte Velho is de meest verkochte merkwijn in Portugal. Monte Velho Tinto 2013 is helder robijnrood van kleur. In de geur veel fruit van bijvoorbeeld rode bessen en lichte toasty accenten van het eikenhout. Ook in de smaak komen deze weer terug, vooral de zachte tannine structuur is plezierig bij deze wijn.

SERVEREN

Geniet van deze rode wijn bij pizza (ovenbereiding), pasta of combineer met paté.

EXTRA INFO

Na de malolatische vergisting zes maanden rijping in stalen tanks en Amerikaans eiken.
Herkomst In het hart van de Alentejo-regio, 180 km ten oosten van Lissabon in Reguengos de Monsaraz, ligt Herdade do Esporão. Een jong, hypermodern wijnhuis waar een jong team van wijnmakers (David Baverstock, Sandra Alves en Luis Patrão) gaat voor de allerhoogste kwaliteit wijnen. Hun lijnen 'Esporão' en 'Monte Velho' scoren keer op keer hoog in wereldwijde wijncompetities. Herdade do Esporão werd in 2011 gekozen tot wijnbedrijf van het jaar door Essência do Vinho, het gerenommeerde Portugees vakblad.

Land : Portugal
Kleur : rood
€ 6,95 € 7,95

Wijn bestellen? Plaats hier uw bestelling?